Domaine Ott Chateau Romassan Rouge
Herkomst
Frankrijk, Côtes de Provence, Bandol
Druivensoorten
Grenache
Bijzonderheden
Het derde domein van de neven Ott (na Chateau de Selle, en Clos Mireille) is het in Bandol gesitueerde Château Romassan. Hier groeien de Mourvèdre, Cinsault, Grenache en Syrah druiven die gebruikt worden voor de productie van de gedistingeerde en rijke Château Romassan Rouge. De oogst vindt meestal plaats in augustus: 100 dagen ofwel vier manen na de bloeitijd. De druiven worden met de hand geplukt en verzameld in kratten van 30 kilo. Hierna vindt er een tweede selectie plaats gevold door een voorzichtige persing, dan de fermentatie gevolgd door een voorzichtige malcoholische fermentatie in thermo-regulerende vaten en rijping in foudres gedurende 18 tot 20 maanden.
Aroma's en smaak
Diep robijnrode kleur en een neus vol met zwarte bessen, kersen, licht kruidig en laurier. In de mond rijke tannines, specerijen en rood fruit. Ferme afdronk. Krachtige mooie wijn waar de zon in zit. Een goede combinatie met rundvlees, lamsvlees, gerechten met (bos)paddestoelen of truffels, zwarte bessen en/of zachte kazen.
Serveertemperatuur
14-16º C.